CHP’de kalenin ağzı karışık

CHP’de kalenin ağzı karışık CHP’de kalenin ağzı karışık
A- A+
Reklam

Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği için CHP’de başvurular sona ererken, Bolu’da çok sürpriz isimler listeye girebilmek için başvuruda bulundu.

CHP Genel Merkezinde yaşanan Genel Başkan değişimi sonrası ivme yakalayan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da yeniden CHP’ye dönmesiyle farklı bir seyir alan Bolu’daki yerel seçimler öncesi, kamuoyunun yakından tanıdığı çok önemli isimlerin başvurusu sonrası CHP’nin Bolu Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi sıralamasının ne şekilde olacağı şimdiden merak edilmeye başladı.

Belediye Meclisine 40 başvuru oldu

CHP’de en fazla başvuru Bolu Belediyesi Meclis Üyeliği için gerçekleşti. CHP’de 40 civarında Belediye Meclis Üyeliği için başvurunun resmen yapıldığı öğrenilirken, bir o kadar ismin de başvuru yapmak için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve CHP İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz’le görüştüğü ve sıralamada garanti yer alamadıkları için de başvuru yapmaktan son anda vazgeçtikleri öğrenildi.

CHP Bolu Belediyesi Meclis Üyeliği için başvuru yapan isimlerin arasında Bolu’nun yakından bildiği ve sevdiği Beyin ve Sinir Cerrahı Dr. Ömer Polat dikkat çekiyor. Yine milliyetçi çizgiye yakınlığı ile bilinen iş insanı Murat Ceylan da CHP’den Bolu Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yapan isimler arasında yer aldı. Galerici Özgür Kesemen, CHP Bolu Teşkilatlarının önemli ismi eski İl Başkanı Cahit Çıngı’nın oğlu Fırat Çıngı, İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Toker Işın, Nurettin Güler ve Cahit Görüş de CHP Bolu Belediyesi Meclis Üyesi olmak için başvuru yaptı. 

Buna karşılık mevcut Belediye Meclis Üyelerinden 5 isim harim aralarında Ahmet Fidan, Hüseyin Ekrem Serin, Tuna Özcan’ın da yer aldığı tüm isimler yeniden Bolu Belediyesi Meclis Üyesi olmak için başvuru yaptılar.

Eski Meclis Üyelerinden 5 isim başvuru yapmadı

Bu dönem CHP Bolu Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yapan 5 isim ise yeni dönemde başvuru yapmadı. Bu isimler arasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yakınlığı ile bilinen Ergün Temel’in yeniden adaylık başvurusu yapmaması sürpriz olarak değerlendirildi. Mustafa Güldal ve Onur Koyunoğlu da başvuru yapmayan isimler arasında yer alırken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile aralarında sorun olduğu tüm kamuoyunca bilinen Feridun Yılmaz ve İlkay Bayrak da Bolu Belediyesi Meclis Üyeliğine adaylık başvurusu yapmadılar.

CHP’den başvuru yapması beklenen geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden Ahmet Yılmaz’ın Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kontenjanda değerlendirilmesi bekleniyor.

İl Genel Meclisine 9 başvuru

CHP’nin Merkez İlçede 3 üye ile temsil edildiği İl Genel Meclisine girebilmek için 9 ismin başvuru yaptığı öğrenildi. Bu isimler arasında Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İlhan Çalışkan dikkat çekerken, en dikkat çekici isim ise şehit Babası Durmuş Akbaş oldu.

Mevcut İl Genel Meclisi Üyeleri Erhan Beykoz, Erdal Tombak ve Bedri Pehlivan’ın yeniden adaylık müracaatında bulunduğu CHP’de, İl Genel Meclisi Üyesi olmak için Suat Turpçu ve Özcan Güler de başvuru yapan isimler arasında yer aldı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler